Sesam Thai Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Een zelfgemaakte juicy hamburger van rundergehakt met kruiden en sesamzaadjes op een gegrild pitabroodje. Belegd met komkommer die zorgt voor een knapperige bite. De stukjes mango creëren een zoete touch en de rode peper juist een pittige. Om de burger compleet te maken een heerlijke frisse limoensaus gemaakt met Hellmann’s. Deze is romig en toch fris van smaak, ideaal voor op je burger. Deze Sesam Thai Burger is een echte smaakexplosie in je mond!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 Rasp de limoen en meng met Hellmann’s tot een romige saus.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor de hamburger door elkaar in een kom en kneed er 3 mooie burgers van. Verhit een beetje olie of boter in een (grill)pan en bak de burgers in een minuut of 6 tot 8 gaar. Dit kan ook op de barbecue.
  • 3 Grill de pitabroodjes of bak ze af in de oven en snijd ze open. Snijd de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de mango in blokjes.
  • 4 Beleg het onderste gedeelte van de pitabroodjes met een beetje sla. Leg hierop de gebakken burger met een of twee komkommer slierten. Schep wat van de limoensaus er op. Verdeel wat blokjes mango, rode peper (naar smaak) en bosui er over. Bestrooi als laatste met wat geroosterde sesamzaadjes.

          

Suggesties