Sandwich met avocado en garnalen

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Kies voor een lekkere lunch en beleg je sandwich met frisse avocado en garnalen. Maak je zuurdesembrood helemaal af met Hellmann's Light.
  • 500 gram zuurdesembrood
  • 1/2 avocado
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels Hellmann's Light
  • 200 gram garnalen naar keuze (Hollandse, cocktail of roze garnalen)

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

499kcal

Energy (kJ)

2081kJ

Protein (g)

21.9g

Carbohydrate incl. fibre (g)

74.6g

Carbohydrate excl. fibre (g)

70.7g

Sugar (g)

4.9g

Fibre (g)

3.9g

Fat (g)

12.5g

Saturated fat (g)

1.7g

Unsaturated fat (g)

9.8g

Monounsaturated fat (g)

3.1g

Polyunsaturated fat (g)

1.4g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

68mg

Sodium (mg)

1081mg

Salt (g)

2.70g

Vitamin A (IU)

90IU

Vitamin C (mg)

7.0mg

Calcium (mg)

88mg

Iron (mg)

4.77mg

Potassium (mg)

312mg

  • 1 Snijd het <b>brood</b> in plakken van ongeveer een cm dik en snijd de <b>tomaten</b> in plakjes. Grill de plakken brood in een <b>grillpan</b> op beide zijden of rooster de plakken in een broodrooster. Haal de <b>avocado</b> uit de schil en prak deze vervolgens fijn. Meng de avocado met de Hellmann’s Yoghurt en de geraspte schil van de limoen.
  • 2 Besmeer de helft van de geroosterde plakken brood aan een zijde met het Hellmann's avocado mengsel. Verdeel de <b>garnalen</b> over deze helften en leg de andere helften hier bovenop. Serveer direct.
Ook lekker: serveren met kappertjes en bieslook