Salade Niçoise

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Onze versie van de Franse klassieker. Regen, wind of zonneschijn; dit gerecht voert je linea recta naar de Côte d'Azur. Hellmann’s mayonaise geeft voldoende contrast aan de zoute tonijn, olijven en ansjovis.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Hellmann's Real
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 Knorr Flavour Pot Knoflook
  • 450 gram in stukken gesneden tonijnfilet
  • 4 sla harten over de lengte in kwarten gesneden
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 4 gehalveerde kerstomaatjes
  • 8 nieuwe aardappelen gekookt en in kwarten gesneden
  • 100 gram sperziebonen gedopt, gekookt en afgegoten
  • 2 medium hardgekookte gehalveerde eieren
  • 16 zwarte olijf zonder pit
  • 6 ansjovisfilets in blik in dunne reepjes gesneden
  • 8 basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • 1 Meng Hellmann’s Real mayonaise, 2 eetlepels olijfolie, rode wijnazijn en de kruidenpasta van Knorr Garlic Flavour Pot in een kom.
  • 2 Meng de helft van deze mix met de tonijn en laat dit 1 uur staan. Houd de andere helft van de mix apart voor de dressing.
  • 3 Verhit de overgebleven olijfolie en bak de tonijn voor 5 minuten in een grote pan en zet opzij.
  • 4 Plaats de sla, ui, tomaten, aardappelen, bonen en gebakken tonijn op een grote schotel. Maak het geheel af met eieren, olijven, ansjovis en basilicumbladeren. Als kers op de taart voeg je de overgebleven mix toe als dressing. Voilà!

          

Suggesties