Rundergehakt hamburger op een ciabattabroodje

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Italiaanse hamburger van rundergehakt, geserveerd op een ciabatta met een bedje van rucola en paprika. Met een heerlijke basilicum-mayonaise met natuurlijk Hellmann's mayonaise en verse basilicum.
  • 1 el tijm, fijgehakt
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 el verse basilicum, in reepjes
  • 4 ciabattabroodjes
  • 70 g rucola
  • 1 paprika, in reepjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

618kcal

Energy (kJ)

2576kJ

Protein (g)

36.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

48.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

42.8g

Sugar (g)

2.9g

Fibre (g)

5.6g

Fat (g)

31.9g

Saturated fat (g)

8.6g

Unsaturated fat (g)

20.9g

Monounsaturated fat (g)

9.3g

Polyunsaturated fat (g)

1.6g

Trans fat (g)

0.6g

Cholesterol (mg)

115mg

Sodium (mg)

783mg

Salt (g)

1.96g

Vitamin A (IU)

129IU

Vitamin C (mg)

37.7mg

Calcium (mg)

212mg

Iron (mg)

7.02mg

Potassium (mg)

677mg

  • 1 Doe de tijm, de rozemarijn en het <b>magere rundergehakt</b> samen in een kom, voeg vervolgens het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er 4 gelijke hamburgers van.
  • 2 Verwarm een <b>grillpan</b> op hoog vuur en grill de hamburgers aan beide kanten ca. 4 minuten.
  • 3 Doe de <b>Hellmann's mayonaise</b> in een kom en meng met de basilicum. Snijd de <b>ciabattabroodjes</b> open en rooster ze kort in de grillpan of een broodrooster.
  • 4 Beleg de onderste helft van de <b>ciabatta</b> met rucola en reepjes paprika. Leg vervolgens de <b>hamburgers</b> erop en schep er de <b>basilicum mayonaise</b> op.