Rodekool Appelsalade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Rodekool is zowel voor het oog als de smaakpapillen een traktatie. Breng je deze salade mee naar een barbecue, dan steel je gegarandeerd de show. De frisse combinatie van yoghurt en mayonaise creëert een prachtige subtiele smaak die de scherpe rodekool en de ui samenbrengt.
  • 400 gram rode kool
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 appels
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 citroen

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

141kcal

Energy (kJ)

583kJ

Protein (g)

2.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

15.2g

Carbohydrate excl. fibre (g)

10.9g

Sugar (g)

9.7g

Fibre (g)

4.3g

Fat (g)

8.9g

Saturated fat (g)

0.7g

Unsaturated fat (g)

8.1g

Monounsaturated fat (g)

0.0g

Polyunsaturated fat (g)

0.0g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

5mg

Sodium (mg)

77mg

Salt (g)

0.19g

Vitamin A (IU)

204IU

Vitamin C (mg)

48.4mg

Calcium (mg)

51mg

Iron (mg)

0.49mg

Potassium (mg)

314mg

  • 1 Snijd de appels in stukken en pers de citroen. Mix de appels met het citroensap en doe ze in het citroensap. Meng ze daarna met kool, appels, ui en peterselie in een grote schaal.
  • 2 snijd de rode kool in dunne reepjes en de rode ui in ringen
  • 3 knip de perselie in kleine stukjes
  • 4 meng de kool, de appels, de ui en de peterselie in een grote schaal
  • 5 voeg mayonaise, yoghurt toe en eventueel wat peper naar smaak