Rodekool Appelsalade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Rodekool is zowel voor het oog als de smaakpapillen een traktatie. Breng je deze salade mee naar een barbecue, dan steel je gegarandeerd de show. De frisse combinatie van yoghurt en mayonaise creëert een prachtige subtiele smaak die de scherpe rodekool en de ui samenbrengt.
  • 400 gram rode kool
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 appels
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 citroen
  • peper

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

141kcal

Energy (kJ)

584kJ

Protein (g)

2.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

15.2g

Carbohydrate excl. fibre (g)

10.9g

Sugar (g)

9.7g

Fibre (g)

4.3g

Fat (g)

8.9g

Saturated fat (g)

0.7g

Unsaturated fat (g)

0.0g

Monounsaturated fat (g)

0.0g

Polyunsaturated fat (g)

0.0g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

5mg

Sodium (mg)

77mg

Salt (g)

0.19g

Vitamin A (IU)

204IU

Vitamin C (mg)

48.4mg

Calcium (mg)

51mg

Iron (mg)

0.50mg

Potassium (mg)

315mg

  • 1 Snijd de appels in stukken en doe ze in het citroensap. Meng ze daarna met kool, appels, ui en peterselie in een grote schaal.
  • 2 Voeg na het mengen mayonaise, yoghurt en peper naar smaak toe.
  • 3 Neem de salade mee naar een barbecue en kijk toe hoe je vrienden groen aanlopen van jaloezie.