Real American Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Om in Amerikaanse sferen te blijven, maakte ik een Real American Burger met crispy bacon en melting cheddar cheese.” (UitPaulinesKeuken.nl)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 4 harde broodjes
  • 1 kropje little gem sla
  • 1 vleestomaat
  • 1 grote ui
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 tl Calvé Ketchup
  • 4 tl Hellmann's Real
  • 4 plakken augurkjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

974kcal

Energy (kJ)

4066kJ

Protein (g)

63.3g

Carbohydrate incl. fibre (g)

50.1g

Carbohydrate excl. fibre (g)

45.3g

Sugar (g)

6.9g

Fibre (g)

4.8g

Fat (g)

57.7g

Saturated fat (g)

22.8g

Unsaturated fat (g)

64.1g

Monounsaturated fat (g)

21.2g

Polyunsaturated fat (g)

5.6g

Trans fat (g)

1.0g

Cholesterol (mg)

214mg

Sodium (mg)

1788mg

Salt (g)

4.47g

Vitamin A (IU)

2596IU

Vitamin C (mg)

39.8mg

Calcium (mg)

319mg

Iron (mg)

7.73mg

Potassium (mg)

1154mg

  • 1 Je begint met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de paprikapoeder, de komijn en flink wat chilipeper en zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg een eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • 2 Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze even opstijven in de koelkast.
  • 3 Was de little gem en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de vleestomaat in dunne plakken.
  • 4 Snij de ui in ringen en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Bak de bacon rondom crispy in een droge koekenpan. Je hebt extra geen vet nodig. Leg de uien aan de kant en leg de burgers erbij in de pan. Bak ze rondom bruin.
  • 5 Leg vlak voor het einde 4 plakjes cheddar kaas op de burgers, zodat dit kan smelten.
  • 6 Nu gaan we de burgers bouwen. Snij de hamburgerbroodjes doormidden. Begin met 2 blaadjes sla. Leg daarop 1 of 2 plakjes vleestomaat
  • 7 Daar bovenop leg je de crispy bacon. Leg de hamburger met de gesmolten cheddarkaas erop. Verdeel de langzaam gegaarde uien over de burger.
  • 8 Maak het af met een flinke theelepel ketchup en een flinke theelepel Hellmann’s. Garneer de Real American Burger tenslotte met een paar plakjes zoetzure komkommer of augurk.