Pulled Pork

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Daar is hij dan: de ultieme hipstermaaltijd. Pulled Pork beleeft wereldwijd een momentje op de meest trendy locaties – en met een hele goede reden. Het water loopt iedereen bij dit prachtige recept in de mond. Of daar nou een modieuze baard omheen zit of niet.

Ingrediënten

  • 400 gram buikspek
  • 1 liter water
  • 100 gram zout
  • 30 gram suiker
  • 3 eetlepels Hellmann's Real

Bereidingswijze

  • 1 Meng het zout en suiker door het water tot het goed is opgelost. Leg het vlees erin en laat het een nacht rusten.
  • 2 Haal het vlees eruit, dep het droog met een theedoek en doe het in een ovenschaal met 3 kopjes witte wijn en 3 kopjes water.
  • 3 Bedek de schaal met zilverfolie en doe het geheel op 160 graden in de oven totdat het vlees lekker zacht geworden is. Haal de schaal uit de oven en plaats er zolang de Pulled Pork nog warm is een plat gewicht op. Zet de schaal wanneer deze afgekoeld is voor nog eens 12 uur in de koelkast.
  • 4 Haal de Pulled Pork uit de koelkast en snijd er repen van (ongeveer 5 x 5 x 20 cm).
  • 5 Verhit de Pulled Pork repen in een hete oven zodat alle kanten goudbruin kleuren. Dien op met een portie groenten en Hellmann’s Real mayonaise.

          

Suggesties