Pitaburger van Lekker Eten Met Linda

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Hamburger op een pitabroodje met Hellmann's, gegrilde groenten, courgette, aubergine, lamsgehakt en gehakt
  • 250 gram lamsgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 grote rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 1 ei
  • 15 gram paneermeel
  • 4 grote pitabroodjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 flinke eetlepels Hellmann's Real
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes sla naar keuze
  • bakpapier of vetvrij papier

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

648kcal

Energy (kJ)

2698kJ

Protein (g)

34.9g

Carbohydrate incl. fibre (g)

53.8g

Carbohydrate excl. fibre (g)

49.3g

Sugar (g)

6.9g

Fibre (g)

4.6g

Fat (g)

32.8g

Saturated fat (g)

9.5g

Unsaturated fat (g)

9.1g

Monounsaturated fat (g)

7.9g

Polyunsaturated fat (g)

1.2g

Trans fat (g)

0.8g

Cholesterol (mg)

142mg

Sodium (mg)

642mg

Salt (g)

1.60g

Vitamin A (IU)

180IU

Vitamin C (mg)

20.9mg

Calcium (mg)

122mg

Iron (mg)

6.00mg

Potassium (mg)

803mg

  • 1 Meng de 2 soorten gehakt door elkaar. Snijd de ui doormidden, leg de ene helft weg en snijd de andere helft fijn. Mix de kruiden voor de hamburger (oregano, tijm, komijn, chilipoeder, zwarte peper en zout) met het ei, de fijngesneden ui en paneermeel. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Zet bij voorkeur een half uurtje in de koelkast om smaken te laten intrekken.
  • 2 Ondertussen heb je de tijd om de groente te grillen en de knoflook saus met Hellmann’s te maken. Verwarm een grillpan en snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Vet de pan in met een beetje olijfolie en grill de groente in delen goudbruin in de pan.
  • 3 Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • 4 Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip hierbij: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger.
  • 5 Bak of grill de hamburgers in 6 – 8 minuten om en om.
  • 6 Snijd de andere helft van de ui in ringen. Snijd het teentje knoflook heel fijn en meng met Hellmann’s.
  • 7 Snijd een pita aan één zijde open. Besmeer een pita broodje met een flinke lik Hellmann’s. Leg er sla op en gegrilde aubergine, daarna de hamburger en sluit af met plakken courgette en rode ui. Wikkel in vetvrij papier en geniet ervan.