Pikante zoete aardappel uit de oven

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
De exotische neef van de bescheiden aardappel. De zoete aardappel verdient een betere behandeling dan gekookt, gestampt of in de oven gegooid te worden! Vandaar deze voorkeursbehandeling met paprikapoeder, knoflook, tijm en rozemarijn.
  • 500 gram ongeschilde gewassen en gesneden zoete aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • tijm
  • rozemarijn
  • zout
  • 2 eetlepels Hellmann's Real

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

856kcal

Energy (kJ)

3561kJ

Protein (g)

6.4g

Carbohydrate incl. fibre (g)

96.2g

Carbohydrate excl. fibre (g)

85.1g

Sugar (g)

26.5g

Fibre (g)

11.1g

Fat (g)

51.8g

Saturated fat (g)

7.8g

Unsaturated fat (g)

41.9g

Monounsaturated fat (g)

37.0g

Polyunsaturated fat (g)

4.9g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

0mg

Sodium (mg)

303mg

Salt (g)

0.75g

Vitamin A (IU)

1259IU

Vitamin C (mg)

89.4mg

Calcium (mg)

143mg

Iron (mg)

4.37mg

Potassium (mg)

1579mg

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2 We beginnen met het maken van de kruidige olie. Neem een kleine kom, meng de paprikapoeder en olijfolie en haal hier vervolgens de aardappelpartjes met schil goed doorheen. Doe de aardappel en de olie dan bij elkaar in een ovenschotel.
  • 3 Strooi de tijm en rozemarijn eroverheen, breek dan met je handen de knoflookbol ruwweg in stukken boven de schotel, zodat de knoflooktenen verspreid over de aardappels terecht komen.
  • 4 Tot slot breng je het geheel op smaak met zeezout en doe je het 45 minuten in de oven – of tot de aardappelpartjes goud en knapperig zijn. Serveer de aardappelpartjes met Hellmann's Real mayonaise.
  • 5 Mayo en paprika – altijd een topcombinatie.