Pastrami sandwich met verse tomaat en mosterd

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Een broodje met pastrami, ook wel pekelvlees, en tomaat. Een lekkere afwisseling voor je boterham of lunch.
  • 500 gram bruin zuurdesembrood
  • 3 tomaten
  • 60 ml Calvé Mosterd Saus
  • 6 eetlepels Hellmann's Light
  • 12 plakken pastrami of pekelvlees (160 gram)

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

474kcal

Energy (kJ)

1997kJ

Protein (g)

30.4g

Carbohydrate incl. fibre (g)

58.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

48.2g

Sugar (g)

4.8g

Fibre (g)

10.3g

Fat (g)

12.9g

Saturated fat (g)

3.2g

Unsaturated fat (g)

7.4g

Monounsaturated fat (g)

1.8g

Polyunsaturated fat (g)

0.3g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

62mg

Sodium (mg)

1812mg

Salt (g)

4.53g

Vitamin A (IU)

35IU

Vitamin C (mg)

12.8mg

Calcium (mg)

18mg

Iron (mg)

2.12mg

Potassium (mg)

383mg

  • 1 Snijd het <b>brood</b> in 8 plakken van ongeveer een cm dik en snijd de <b>tomaten</b> in plakjes. <b>Grill</b> de plakken <b>brood</b> in een <b>grillpan</b> op beide zijden of rooster de plakken in een <b>broodrooster</b>.
  • 2 Meng de <b>mosterd</b> met de Hellmann's Light en besmeer vervolgens de geroosterde plakken <b>brood</b> aan een zijde met de mosterdmayonaise. Beleg vervolgens de helft van plakken met <b>tomaat</b> en <b>pastrami</b> en leg de andere helften hier bovenop. Serveer direct.
Wil je het broodje nog lekkerder maken ? serveer hem dan met augurk en zilveruitjes