Met dit eenvoudige recept voor pastasalade met geroosterde groenten zet je een lekkere salade op tafel. Eet hem koud, lauwwarm of warm, het kan allemaal!
Ingrediënten
225 g fusilli
2 el Hellmann's Real
2 courgettes
1 rode peper
1 gele peper
1 rode ui
50 g groene olijven
15 g verse basilicum
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
Methode
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C (180 °C bij heteluchtoven, stand 6 bij gasoven).
2
Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.
3
Braad de groenten voor 25 minuten of tot ze gaar zijn. Roer de groenten halverwege.
4
Kook intussen de pasta volgens de verpakkingsinstructies (voor fusilli ongeveer elf tot twaalf minuten) en giet de pasta af in een vergiet.
5
Meng de groenten met de mayonaise, verse basilicum, balsamico azijn en fusilli in een grote kom.
6
Je kunt de pasta gelijk opdienen. Of later koud eten natuurlijk; dek de pasta dan even af en bewaar hem gekoeld totdat je hem meeneemt – als je gaat picknicken, hoelahoepen of frisbeeën in het park.