Pastasalade met gegrilde groenten

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Dit eenvoudige recept voor fusilli met geroosterde groenten is hartig, gezond en verrukkelijk. Eet het als frisse salade op een late, warme zomeravond in de tuin, op het balkon of in het park. Of eet de pasta warm en kruip er op een winterse avond mee op de bank.

Ingrediënten

  • 225 gram fusilli
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 courgettes
  • 1 rode peper
  • 1 gele peper
  • 1 rode ui
  • 50 gram groene olijven
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C bij heteluchtoven, stand 6 bij gasoven).
  • 2 Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.
  • 3 Braad de groenten voor 25 minuten of tot ze gaar zijn. Roer de groenten halverwege.
  • 4 Kook intussen de pasta volgens de verpakkingsinstructies (voor fusilli ongeveer elf tot twaalf minuten) en giet de pasta af in een vergiet.
  • 5 Meng de groenten met de mayonaise, verse basilicum, balsamico azijn en fusilli in een grote kom.
  • 6 Je kunt de pasta gelijk opdienen. Of later koud eten natuurlijk; dek de pasta dan even af en bewaar hem gekoeld totdat je hem meeneemt – als je gaat picknicken, hoelahoepen of frisbeeën in het park.

          

Suggesties