Pasta Pesto Salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Een variatie op deze klassieke Italiaanse salade. Dit zomerse gerecht is perfect voor de snelle lunch maar past ook in de bekende Italiaanse 'La dolce vita' levensstijl, waar lekker eten deel uit maakt van de cultuur. Hellmann’s mayonaise gaat daarmee ongelooflijk goed samen met de pesto.
  • 350 gram penne
  • 3 eetlepels pesto
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • sap van een citroen
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

535kcal

Energy (kJ)

2229kJ

Protein (g)

16.9g

Carbohydrate incl. fibre (g)

67.7g

Carbohydrate excl. fibre (g)

64.4g

Sugar (g)

3.3g

Fibre (g)

3.3g

Fat (g)

21.1g

Saturated fat (g)

3.5g

Unsaturated fat (g)

6.5g

Monounsaturated fat (g)

4.2g

Polyunsaturated fat (g)

2.3g

Trans fat (g)

0.2g

Cholesterol (mg)

13mg

Sodium (mg)

257mg

Salt (g)

0.64g

Vitamin A (IU)

2IU

Vitamin C (mg)

5.9mg

Calcium (mg)

120mg

Iron (mg)

2.13mg

Potassium (mg)

287mg

  • 1 Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Voor penne ligt dat meestal tussen de negen en elf minuten.
  • 2 Giet de pasta af in een vergiet en blus de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
  • 3 Neem de pijnboompitten en rooster deze in een pan op middelhoog vuur, zonder olie.
  • 4 Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
  • 5 Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.
  • 6 Buon appetite!