Skip to content

Pasta Pesto Salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Makes

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • serveert

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Een variatie op deze klassieke Italiaanse salade. Dit zomerse gerecht is perfect voor de snelle lunch maar past ook in de bekende Italiaanse 'La dolce vita' levensstijl, waar lekker eten deel uit maakt van de cultuur.
  • 350 gram penne
  • 3 eetlepels pesto
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • sap van een citroen
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Protein (g)

16.9g

Energy (kJ)

2229kJ

Energy (kcal)

535kcal

Carbohydrate incl. fibre (g)

67.7g

Carbohydrate excl. fibre (g)

64.4g

Sugar (g)

3.3g

Fibre (g)

3.3g

Fat (g)

21.1g

Saturated fat (g)

3.5g

Unsaturated fat (g)

16.6g

  • 1 Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.
  • 2 Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een pan op middelhoog vuur, zonder olie.
  • 4 Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
  • 5 Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.
  • 6 Buon appetite!