Mini kibe

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram tarwe noedels
  • 300 ml water
  • 150 gram gehakte kleine ui
  • 20 gram fijngehakte munt
  • 2 gekneusde teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • 1 Was de tarwe in stromend water. Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij. Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
  • 2 Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de mix goed met je handen. Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.
  • 3 Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.

          

Suggesties