Mini kibe

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.
  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram tarwe noedels
  • 300 ml water
  • 150 gram gehakte kleine ui
  • 20 gram fijngehakte munt
  • 2 gekneusde teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

1192kcal

Energy (kJ)

4965kJ

Protein (g)

96.9g

Carbohydrate incl. fibre (g)

18.0g

Carbohydrate excl. fibre (g)

12.4g

Sugar (g)

9.0g

Fibre (g)

5.6g

Fat (g)

82.8g

Saturated fat (g)

35.0g

Unsaturated fat (g)

38.7g

Monounsaturated fat (g)

36.5g

Polyunsaturated fat (g)

2.2g

Trans fat (g)

2.5g

Cholesterol (mg)

264mg

Sodium (mg)

724mg

Salt (g)

1.82g

Vitamin A (IU)

520IU

Vitamin C (mg)

51.4mg

Calcium (mg)

122mg

Iron (mg)

11.14mg

Potassium (mg)

1922mg

  • 1 Was de tarwe in stromend water. Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij. Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
  • 2 Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de mix goed met je handen. Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.
  • 3 Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.