Kipburger met whisky cocktailsaus

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Bijzondere hamburger met kipfilet. Op een volkoren broodje met zelfgemaakte whisky cocktailsaus van echte whisky en natuurlijk Hellmann's mayonaise.
  • 50 ml slagroom
  • 6 el Hellmann's Real
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 el whisky
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 stukjes kipfilet
  • 4 volkoren broodjes
  • 100 gram sla
  • 40 gram belegen kaas (in 4 plakjes)
  • 1 ui, in ringen

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

584kcal

Energy (kJ)

2433kJ

Protein (g)

42.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

24.9g

Carbohydrate excl. fibre (g)

21.1g

Sugar (g)

6.5g

Fibre (g)

3.8g

Fat (g)

34.8g

Saturated fat (g)

7.8g

Unsaturated fat (g)

25.2g

Monounsaturated fat (g)

6.6g

Polyunsaturated fat (g)

3.6g

Trans fat (g)

0.3g

Cholesterol (mg)

141mg

Sodium (mg)

602mg

Salt (g)

1.51g

Vitamin A (IU)

184IU

Vitamin C (mg)

3.6mg

Calcium (mg)

162mg

Iron (mg)

2.13mg

Potassium (mg)

812mg

  • 1 Maak eerst de <b>whisky cocktailsaus</b> klaar. Schenk de slagroom in een kom en klop hem stijf. Doe in een andere kom de <b>Hellmann's mayonaise</b> en roer hier de ketchup, het citroensap en <b>whisky</b> door. Spatel als laatste de slagroom erdoor.
  • 2 Verwarm een koekenpan, voeg de margarine toe en bak de <b>kipfilet</b> in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd eventueel dikke kipfilets overlangs een keer door.
  • 3 Snij de broodjes door midden en rooster ze in de broodrooster of op de <b>grill</b>. Verdeel de <b>zelfgemaakte whisky cocktailsaus</b> over de broodjes. Leg de sla, <b>kipfilet</b>, kaas en de uienringen op het broodje en serveer.