Kipburger met whisky cocktailsaus

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Bijzondere hamburger met kipfilet. Op een volkoren broodje met zelfgemaakte whisky cocktailsaus van echte whisky en natuurlijk Hellmann's mayonaise.

Ingrediënten

  • 50 ml slagroom
  • 6 el Hellmann's Real
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 el whisky
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 stukjes kipfilet
  • 4 volkoren broodjes
  • 100 gram sla
  • 40 gram belegen kaas (in 4 plakjes)
  • 1 ui, in ringen

Bereidingswijze

  • 1 Maak eerst de <b>whisky cocktailsaus</b> klaar. Schenk de slagroom in een kom en klop hem stijf. Doe in een andere kom de <b>Hellmann's mayonaise</b> en roer hier de ketchup, het citroensap en <b>whisky</b> door. Spatel als laatste de slagroom erdoor.
  • 2 Verwarm een koekenpan, voeg de margarine toe en bak de <b>kipfilet</b> in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd eventueel dikke kipfilets overlangs een keer door.
  • 3 Snij de broodjes door midden en rooster ze in de broodrooster of op de <b>grill</b>. Verdeel de <b>zelfgemaakte whisky cocktailsaus</b> over de broodjes. Leg de sla, <b>kipfilet</b>, kaas en de uienringen op het broodje en serveer.