Kipburger met bacon en avocado

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“De burger is gemaakt van kipgehakt, wat lekker op smaak is gebracht met kruiden en rode peper wat de burger extra pit geeft. Maar het belangrijkste is de saus, want die kan de burger juist maken of kraken. Bij deze burger mixte ik de luchtige en iets zure Hellmann’s (o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn) met verse basilicum voor een frisse topping. Al honger gekregen?” (LeukeRecepten.nl)

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 8 plakken bacon
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • citroensap
  • 4 broodjes
  • 4 blaadjes sla
  • 1 rode ui
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • 6 el Hellmann's Real

Bereidingswijze

  • 1 Begin met het maken van de kipburger: halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en snijd de rest fijn. Hak ook de knoflook en sjalot fijn. Meng het gehakt met de rode peper, knoflook, sjalot, cayennepeper, peper en zout. Voeg het ei toe en beetje bij beetje het paneermeel. Mocht het gehakt nog erg nat zijn kun je een beetje extra paneermeel toevoegen. Draai 4 mooie bollen van het gehakt en druk daarna plat in het formaat van een hamburger. Verhit een klein beetje boter of olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin in ongeveer 8 minuten.
  • 2 Snijd ondertussen de rode ui in dunnen ringen en bak in een pannetje in een klein beetje boter of olie lichtjes aan. Schep de ui uit de pan en bak de bacon lekker knapperig.
  • 3 Was de tomaat en snijd in schijfjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met een beetje citroensap. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla. Leg de kipburger er boven op en verdeel de schijfjes tomaat, rode ui, bacon en schijfjes avocado er op.
  • 4 Hak de basilicum fijn in een keukenmachine of met een mes en meng met Hellmann’s in een kommetje. Schep een flinke klodder op de burger en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje. Eet smakelijk!
  • 5 Tip: Wil je de burger iets milder dan kun je ook paprikapoeder gebruiken i.p.v. cayennepeper en een halve rode peper nemen. Tip: Je kunt kant en klaar kipgehakt nemen maar ook zelf kipfilet of kippendijen in de keukenmachine malen. Tip: Deze burger is perfect voor op de barbecue maar kan ook in een koekenpan bereid worden.