Hellmann's Penne Al Funghi

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Penne Al Funghi Porcini is het favoriete gerecht van James Bond acteur Pierce Brosnan. We hebben een kleine variatie op de klassieker gemaakt. For England, James! Probeer Hellmann’s mayonaise voor het dikker en romiger maken van al je pastasauzen.
  • 350 gram penne
  • 4 eetlepels Hellmann's Light
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 ui
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

2196kcal

Energy (kJ)

9174kJ

Protein (g)

87.3g

Carbohydrate incl. fibre (g)

303.6g

Carbohydrate excl. fibre (g)

281.9g

Sugar (g)

36.9g

Fibre (g)

21.6g

Fat (g)

70.2g

Saturated fat (g)

19.9g

Unsaturated fat (g)

31.4g

Monounsaturated fat (g)

25.0g

Polyunsaturated fat (g)

6.4g

Trans fat (g)

0.5g

Cholesterol (mg)

73mg

Sodium (mg)

1164mg

Salt (g)

2.90g

Vitamin A (IU)

320IU

Vitamin C (mg)

76.8mg

Calcium (mg)

1089mg

Iron (mg)

7.06mg

Potassium (mg)

3215mg

  • 1 Kook de pasta volgens de verpakkingsinstructies en giet af met een vergiet.
  • 2 Snijd de ui fijn, snijd de paddenstoelen grof en snijd de cherrytomaten doormidden.
  • 3 Doe de ui met de olie in een pan (met antiaanbaklaag) totdat de ui zacht wordt en goudbruin begint te kleuren. Voeg de paddenstoelen toe en bak door tot ook deze zacht zijn.
  • 4 Klop de melk en de mayonaise in een kom glad en voeg dit bij de pan.
  • 5 Voeg dan ook de cherrytomaten aan de saus toe en laat het geheel doorkoken op laag vuur. Roer na een paar minuten de gekookte pasta erdoorheen, en de Penne Al Funghi zijn klaar.
  • 6 Garneer het bord met peterselie en geef de pasta een royale douche van geraspte Parmezaanse kaas.