Geroosterde kip met groenten

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Malse kip? Geheimpje: de bereiding is alles. Deze marinade zorgt voor een fenomenale smaak, de groenten voor de sappen en de oven voor dat perfect krokante korstje. Begin er wel vroeg mee, want hij is op zijn lekkerst als je hem de hele dag laat marineren.

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte hele kip
  • sap van 3 sinaasappelen
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml honing
  • 50 gram geraspte verse gember
  • 20 gram currypoeder
  • 200 gram geraspte ui
  • 250 ml droge witte wijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 6 sjalotjes
  • 3 doormidden gesneden wortelen
  • 1 in stukken gesneden venkelknol
  • 20 kleine aardappelen
  • 4 verse Roma tomaten
  • 1 doormidden gesneden bol knoflook
  • 3 jonge worteltjes
  • 3 chioggia bieten
  • 2 preien

Bereidingswijze

  • 1 Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de groenten en de kip zelf. Plaats de kip vervolgens in een braadslee, voeg de inhoud van de kom toe en wrijf de kip goed in met de ingrediëntenmix. Sluit de braadslee af met folie en laat het geheel 12 uur lang marineren.
  • 2 Voeg daarna de groenten bij de kip in de braadslee, doe er olijfolie, zout en peper bij en plaats de braadslee afgedekt met zilverfolie in een voorverwarmde oven (170 °C).
  • 3 Als de kip zacht is verwijder je het zilverfolie en giet je de saus en groenten in een kom. Doe de braadslee met de kip terug in de oven (200 °C) en braad deze tot ze mooi goudbruin kleurt.
  • 4 Snijd de kip in stukken en serveer met Hellmann's Real mayonaise voor die romige smaak.

          

Suggesties