Gerookte zalmomelet

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Heerlijke omelet met een gerookte zalmsaus. Deze zalmsaus maak je natuurlijk met Hellmann's mayonaise, gerookte zalm en bieslook. Serveer deze verrukkelijke omelet met een frisse, eenvoudige groene salade.
  • 30 g gerookte zalm
  • 1.5 el Hellmann's Real
  • 5 g bieslook
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 0.25 citroen, in partjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

501kcal

Energy (kJ)

2074kJ

Protein (g)

21.2g

Carbohydrate incl. fibre (g)

3.9g

Carbohydrate excl. fibre (g)

3.2g

Sugar (g)

1.0g

Fibre (g)

0.7g

Fat (g)

44.3g

Saturated fat (g)

7.5g

Unsaturated fat (g)

18.9g

Monounsaturated fat (g)

16.2g

Polyunsaturated fat (g)

2.8g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

455mg

Sodium (mg)

686mg

Salt (g)

1.71g

Vitamin A (IU)

0IU

Vitamin C (mg)

13.1mg

Calcium (mg)

72mg

Iron (mg)

2.47mg

Potassium (mg)

381mg

  • 1 Snijd de <b>gerookte zalm</b> in reepjes en meng deze met de <b>Hellmann’s mayonaise</b>, voeg wat bieslook toe en breng op smaak met peper. Klop de <b>eieren</b> in een andere kom met een snufje peper.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel, als de <b>omelet</b> bijna klaar is, het gerookte zalmmengsel over de omelet en vouw de omelet dubbel. Bak het geheel nog een paar minuten tot de omelet gaar is. Serveer de <b>zalmomelet</b> met een citroenpartje.