Fusion salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Soms kan een recept zo gek zijn dat het werkt. Bij dit recept draait alles om de saus. We nemen elementen uit de Oosterse keuken: sojasaus, rijstwijnazijn en sesamolie. Dit combineren we met smaken van dichterbij huis: Dijonmosterd, citroensap en Hellmann’s Real mayonaise. Het resultaat? De Fusion Salade.
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 4 kippenborstfilets
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 fijngehakte selderijstengel
  • 225 gram fijngehakte kastanjes uit blik
  • 1/2 fijngehakte rode peper
  • 1 eetlepel geroosterde amandelen
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 eetlepel Maille Dijon mosterd
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels rijstwijnazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 gepelde mandarijnen
  • 2 fijngehakte lente-uitjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

717kcal

Energy (kJ)

3003kJ

Protein (g)

45.1g

Carbohydrate incl. fibre (g)

91.4g

Carbohydrate excl. fibre (g)

85.9g

Sugar (g)

9.6g

Fibre (g)

5.5g

Fat (g)

19.0g

Saturated fat (g)

2.3g

Unsaturated fat (g)

5.2g

Monounsaturated fat (g)

3.0g

Polyunsaturated fat (g)

2.2g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

112mg

Sodium (mg)

614mg

Salt (g)

1.54g

Vitamin A (IU)

525IU

Vitamin C (mg)

25.0mg

Calcium (mg)

101mg

Iron (mg)

5.22mg

Potassium (mg)

1207mg

  • 1 Breng de kipfilet op smaak met gemalen zwarte peper, plaats op een bakplaat en bak voor 25-35 minuten of tot de kip goed gegaard is. Neem de bakplaat uit, laat de kip iets afkoelen en snijd in hapklare stukken.
  • 2 Meng de kip en de rijst in een kom met de selderij, lente-uitjes, waterkastanjes, rode peper en geroosterde amandelen.
  • 3 Meng in een kleine kom de Hellmann's Real mayonaise, Maille Dijonmosterd, sojasaus, rijstwijnazijn, sesamzaadolie en citroensap voor een Oosters tintje (this is where the magic happens).
  • 4 Giet de magische saus over de kip en de groenten en meng het geheel goed, zodat de Fusion saus alle overige ingrediënten bereikt, en serveer op een bedje van knapperige sla. Garneer de borden met mandarijnpartjes.