Falafel burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze oeroude maaltijd uit het Midden-Oosten is verantwoord, vleesvrij en nu nog minstens zo lekker als toen. De uiteenlopende smaken van koriander, komijn, peterselie, gegrilde groenten en kikkererwten krijgen een extra oppepper mee van de hete harissa pasta en worden in toom gehouden door Hellmann’s romige, verkoelende Real mayonaise.
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 uien
  • 2 sneetjes getoast wit brood
  • 1 bos verse peterselie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels zelfrijzend meel
  • 4 kruidnagel
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 theelepels harissa pasta
  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • sla
  • 1 Turks brood
  • zout
  • peper

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

1106kcal

Energy (kJ)

4648kJ

Protein (g)

38.5g

Carbohydrate incl. fibre (g)

186.9g

Carbohydrate excl. fibre (g)

157.7g

Sugar (g)

22.7g

Fibre (g)

29.2g

Fat (g)

27.9g

Saturated fat (g)

3.1g

Unsaturated fat (g)

22.3g

Monounsaturated fat (g)

3.5g

Polyunsaturated fat (g)

8.8g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

9mg

Sodium (mg)

2398mg

Salt (g)

6.00g

Vitamin A (IU)

22937IU

Vitamin C (mg)

60.2mg

Calcium (mg)

723mg

Iron (mg)

13.07mg

Potassium (mg)

2073mg

  • 1 Maal de kikkererwten, uien, toast, peterselie, bakpoeder, bloem en knoflook grof in de blender en meng het daarna in een kom met de fijngesneden koriander, komijn en zout en peper naar smaak.
  • 2 Snijd de aubergine in plakjes, voeg zout toe en bak in een pan tot ze zacht wordt. Pik gerust een lekker plakje aubergine wanneer niemand je ziet, maar let erop dat je je mond niet verbrand!
  • 3 Meng de Hellmann's mayonaise en de harissa pasta in een kleine kom voor die heerlijk pittige Marokkaanse smaak.
  • 4 Kneed kleine bolletjes van het falafelmengsel en bak ze op laag vuur in zonnebloemolie gaar.
  • 5 Besmeer het Turks brood met Hellmann’s mayonaise en voeg de falafel, de plakjes aubergine, de tomaten en extra mayonaise toe.
  • 6 Geniet!