Falafelburger met muntsaus

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Geen kleine balletjes en onhandige wrap maar een goede burger die uit de hand te eten is. Een feestje op je broodje!
  • 265 gram kikkererwten in blik (uitlekgewicht)
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 handje verse peterselie
  • peper en zout

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

832kcal

Energy (kJ)

3513kJ

Protein (g)

31.3g

Carbohydrate incl. fibre (g)

148.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

133.6g

Sugar (g)

10.8g

Fibre (g)

14.9g

Fat (g)

15.6g

Saturated fat (g)

2.6g

Unsaturated fat (g)

5.7g

Monounsaturated fat (g)

2.8g

Polyunsaturated fat (g)

2.9g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

114mg

Sodium (mg)

1688mg

Salt (g)

4.21g

Vitamin A (IU)

609IU

Vitamin C (mg)

15.9mg

Calcium (mg)

170mg

Iron (mg)

7.13mg

Potassium (mg)

901mg

  • 1 Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Stop ze vervolgens samen met het ei, het paneermeel, de ui en de geraspte teen knoflook in de blender en maak er een grove pasta van.
  • 2 Voeg nu alle kruiden toe, mix het geheel nog even en maak er 2 burgers van. Bak deze op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie goudbruin.
  • 3 Maak ondertussen de saus. Meng de 3 eetlepels Hellmann's met de munt en knoflook.
  • 4 Snijd een punt uit het brood, halveer en beleg met de burger, wat saus en wat schijfjes komkommer.