Deze falafel burger is gebaseerd op oeroude maaltijd uit het Midden-Oosten. Lekker, vleesvrij en de harissa combineert goed met Hellmann’s Real.
Ingrediënten
400 g kikkererwten uit blik
2 uien
2 sneetjes getoast wit brood
1 bos verse peterselie
2 tl bakpoeder
2 el zelfrijzend meel
4 kruidnagel
1 el komijnzaad
2 el Hellmann's Real
2 tl harissa pasta
1 aubergine
1 tomaat
1 el zonnebloemolie
sla
1 Turks brood
zout
peper
Methode
1
Maal de kikkererwten, uien, toast, peterselie, bakpoeder, bloem en knoflook grof in de blender en meng het daarna in een kom met de fijngesneden koriander, komijn en zout en peper naar smaak.
2
Snijd de aubergine in plakjes, voeg zout toe en bak in een pan tot ze zacht wordt. Pik gerust een lekker plakje aubergine wanneer niemand je ziet, maar let erop dat je je mond niet verbrand!
3
Meng de Hellmann's mayonaise en de harissa pasta in een kleine kom voor die heerlijk pittige Marokkaanse smaak.
4
Kneed kleine bolletjes van het falafelmengsel en bak ze op laag vuur in zonnebloemolie gaar.
5
Besmeer het Turks brood met Hellmann’s mayonaise en voeg de falafel, de plakjes aubergine, de tomaten en extra mayonaise toe.