Duck burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze duckburger brengt het beste van twee werelden samen: de beste eendbereiding en de beste manier van vlees serveren.
  • 500 gram eendenborstfilet (gehakt)
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • zout en peper
  • 4 kaiserbroodjes
  • 1 eetlepel Hellmann's Real
  • 20 ml hoisinsaus
  • komkommer
  • radijs
  • bosui
  • sinaasappel

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

739kcal

Energy (kJ)

3077kJ

Protein (g)

35.6g

Carbohydrate incl. fibre (g)

52.0g

Carbohydrate excl. fibre (g)

47.9g

Sugar (g)

4.6g

Fibre (g)

4.1g

Fat (g)

43.7g

Saturated fat (g)

11.2g

Unsaturated fat (g)

29.1g

Monounsaturated fat (g)

19.8g

Polyunsaturated fat (g)

6.8g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

155mg

Sodium (mg)

663mg

Salt (g)

1.66g

Vitamin A (IU)

196IU

Vitamin C (mg)

26.7mg

Calcium (mg)

116mg

Iron (mg)

5.44mg

Potassium (mg)

693mg

  • 1 Maak van 500 gram eendenborstfilet gehakt of vraag de slager om dit te doen. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en peper en zout. Maak er 4 hamburgers van.
  • 2 Snijd de broodjes door midden en doe ze kort in de oven. Meng de Hellmann’s met de hoisinsaus, pas de verhoudingen aan naar eigen smaak. Snijd de komkommer in slierten, de radijs en de sinaasappel in plakjes en de bosui in ringetjes. Bak ondertussen de burgers.
  • 3 Neem de broodjes uit de oven en besmeer deze met de Hellmann’s hoisinsaus. Doe wat komkommer op de saus en daarop de gebakken burger. Leg daarop wat sinaasappel en radijs en nog meer saus. Bestrooi met bosui en leg het bovenste deel van het broodje erop.
  • 4 Eet smakelijk!