Couscous salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Wat eten we vandaag? Waarom geen lekkere couscous salade! Deze zomerse salade is verantwoord en ideaal voor tuinfeestjes, picknicks en barbecues.
  • 150 gram couscous
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel geraspte limoen schil
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngehakt
  • granaatappelzaden
  • 30 gram munt grofgehakt

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

650kcal

Energy (kJ)

2713kJ

Protein (g)

12.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

72.0g

Carbohydrate excl. fibre (g)

66.3g

Sugar (g)

4.8g

Fibre (g)

5.7g

Fat (g)

36.3g

Saturated fat (g)

3.8g

Unsaturated fat (g)

11.7g

Monounsaturated fat (g)

10.2g

Polyunsaturated fat (g)

1.4g

Trans fat (g)

0.2g

Cholesterol (mg)

14mg

Sodium (mg)

189mg

Salt (g)

0.47g

Vitamin A (IU)

691IU

Vitamin C (mg)

15.8mg

Calcium (mg)

96mg

Iron (mg)

1.91mg

Potassium (mg)

344mg

  • 1 Giet de couscous in een grote kom en bereid deze door kokend water toe te voegen tot de couscous volledig bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en zet deze voor 15 minuten opzij zodat de couscous het water kan absorberen.
  • 2 Maak een heerlijke dressing van Hellmann's Real mayonaise, yoghurt, een eetlepel limoensap, limoen-zest, komijn en paprikapoeder. Meng alles in een kom en zet deze opzij.
  • 3 Roer de couscous goed door met een vork om de korrels los te maken. Meng er vervolgens de olijfolie en de overige 2 eetlepels citroensap doorheen.
  • 4 Voeg tenslotte de rode ui, komkommer, granaatappelzaden en munt toe en besprenkel het geheel met dressing naar smaak.