Courgette-kaasburgers

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Deze makkelijke vegaburgers zijn super juicy en zullen ook iedere vleeseter blij verrassen, wedden? En de romige saus maakt de burgers helemaal af” (ChicksLoveFood.com)
  • 0.5 courgette
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 65 g mozzarella (ca. 1/2 bol)
  • 1 handjevol geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 handjevol verse munt
  • 4 broodjes
  • 1 handjevol veldsla
  • 4 el Hellmann's Real
  • 6 el Griekse yoghurt
  • citroensap

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

440kcal

Energy (kJ)

1834kJ

Protein (g)

16.5g

Carbohydrate incl. fibre (g)

43.8g

Carbohydrate excl. fibre (g)

39.7g

Sugar (g)

6.4g

Fibre (g)

4.0g

Fat (g)

22.6g

Saturated fat (g)

6.5g

Unsaturated fat (g)

4.7g

Monounsaturated fat (g)

3.1g

Polyunsaturated fat (g)

1.6g

Trans fat (g)

1.0g

Cholesterol (mg)

83mg

Sodium (mg)

442mg

Salt (g)

1.10g

Vitamin A (IU)

112IU

Vitamin C (mg)

9.5mg

Calcium (mg)

274mg

Iron (mg)

3.18mg

Potassium (mg)

292mg

  • 1 Rasp de courgette fijn. Dit kan met de keukenmachine of met een handrasp.
  • 2 Doe de rasp samen met het ei, de bloem, de twee kaassoorten, de knoflook, de ui, de munt en wat peper en zout in de keukenmachine. Mix tot een egale substantie. Het hoeft geen moes te worden, dus meng niet minutenlang door. Geen keukenmachine? Met je handen kun je het mengsel ook maken, maar zorg dan wel dat je de kaasjes, knoflook, munt en het uitje zeer fijn snijdt.
  • 3 Vorm burgers van het mengsel. Is het nog te nat? Dat maakt niet uit, dan vorm je ze in de koekenpan een beetje bij. Dat natte gaat vanzelf weg in de pan.
  • 4 Verwarm wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de burgers aan twee kanten goudbruin op laag vuur, dit duurt ongeveer 7 minuten per kant.
  • 5 Terwijl je burgers bakken meng je alle ingrediënten voor de saus.
  • 6 Snijd de broodjes open, beleg met wat sla, leg hierop een burger en maak af met de Hellmann’s-yoghurtsaus. Smullen to the max, geniet van je makkelijke vegetarische hamburgers!