Clubsandwich

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
De clubsandwich, een echte klassieker, bereidt met bacon, komkommer, tomaat, kip en Hellmann’s mayonaise voor een VIP smaak. Mag niet ontbreken bij een high tea.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bacon
  • 6 sneetjes brood
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 50 gram kipfilet (in 4 plakjes)

Bereidingswijze

  • 1 Bak de <b>bacon</b> in een koekenpan en <b>toast</b> het brood. Bestrijk de sneetjes brood met <b>Hellmann's mayonaise</b>. Snijd de <b>tomaat</b> en de <b>komkommer</b> in plakjes.
  • 2 Verdeel over 2 <b>geroosterde boterhammen</b> een beetje sla, tomaat, komkommer en een <b>plakje kipfilet</b>. Leg 2 nieuwe sneetje brood op de kip en verdeel er weer een beetje sla, tomaat, komkommer en de bacon over. Leg de laatste snee brood met de mayonaisekant op de bacon.
  • 3 Halveer de <b>sandwiches</b> diagonaal (zie foto) en prik een cocktailprikker erin om de clubsandwich samen te houden.
Snijd de clubsandwich voor bij een high tea een keer extra diagonaal door, zodat je 4 (gelijke) mini-sandwiches krijgt.