Chipotle kipburger met guacamole

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Een kipburger, omdat het weer eens wat anders is dan altijd maar die bief, maar dan wel met kipdijvlees. De kip vullen we aan met chipotle, gerookte paprika en nog wat kruiden her en der. Dan – om het spicy een beetje af te zwkken – een lekkere chunky guacamole, cheddar kaas natuurlijk en een fikse klodder Hellmann’s. Want die maakt tenslotte elke burger af. Dat en een beetje ketchup.” (Simoneskitchen.nl)
  • 500 g kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 4 gram zoet gerookte paprikapoeder
  • 2 chipotle pepers
  • 1 el bloem
  • 0.5 losgeklopt ei
  • 4 plakken bacon
  • 2 el panko paneermeel
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el Hellmann's Real
  • 30 g sla
  • 4 el guacamole
  • 20 gram ingelegde groene pepers
  • 2 el Calvé Ketchup

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

838kcal

Energy (kJ)

3499kJ

Protein (g)

45.7g

Carbohydrate incl. fibre (g)

36.0g

Carbohydrate excl. fibre (g)

32.9g

Sugar (g)

7.9g

Fibre (g)

3.2g

Fat (g)

56.3g

Saturated fat (g)

17.7g

Unsaturated fat (g)

32.9g

Monounsaturated fat (g)

15.6g

Polyunsaturated fat (g)

7.2g

Trans fat (g)

0.5g

Cholesterol (mg)

216mg

Sodium (mg)

1217mg

Salt (g)

3.04g

Vitamin A (IU)

736IU

Vitamin C (mg)

24.9mg

Calcium (mg)

319mg

Iron (mg)

3.81mg

Potassium (mg)

660mg

  • 1 Zet de oven aan om de bacon te grillen op de grilstand. Dit kun je natuurlijk ook in een pan doen, wat je zelf het makkelijkste vind. De broodjes kun je ook, of in de oven grillen, of in de koekenpan/grillpan.
  • 2 Doe de kippendijen in een keukenmachine en voeg hier de knoflook, de fijngesneden ui, het zout, de peper, gemberpoeder, paprikapoeder en de chipotle’s aan toe. Doe de knoflook door de knoflookpers om te voorkomen dat er te grote stukken knoflook in de burgers komen. Draai de machine tot je een grove puree hebt van de kip. Roer door het mengsel een eetlepel bloem en ongeveer een half ei.
  • 3 Bak een heel klein stukje (een ienie mini hamburgertje dus) van het kipmengsel om te proeven of het op smaak is. Zo niet dan voeg je nog peper of zout toe.
  • 4 Bak de bacon in de oven en gril de broodjes tegelijkertijd. Let wel even op want het kan ineens heel hard gaan. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Vorm een burger van je kipmengsel. Dit is best een beetje lastig want het is wat slapjes en plakkerig. Leg het vervolgens in de klaarstaande panko en rol de burger er door heen.
  • 6 Verhit een koekenpan met olie en een beetje boter en bak de kipburger hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg op het laatst een plak cheddar erop en laat die even meesmelten.
  • 7 Neem vervolgens je geroosterde broodjes en smeer de onderkanten flink in met Hellmann’s. Leg hierop je sla en op de sla doe je een flinke laag guacamole. Leg je burger hierop en bedek met de pepertjes en de bacon. Eindig met een flinke kneep tomatenketchup en een flinke eetlepel Hellmann’s.