Chicken Burrito Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Wanneer ik denk aan mijn ultieme kipburger dan wil ik eigenlijk alles er op. Ik wil spek, een romige saus, sla en tomaat. En avocado. Niet voor de hand liggend, maar wel extra lekker. Zeker bij deze malse kipburger!” (BrendaKookt.nl)

Ingrediënten

  • 2 scharrelkipfilets
  • 40 gram burritokruiden
  • 4 handenvol cornflakes
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 1 tomaat
  • 0.5 avocado
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 4 el Hellmann's Real
  • 4 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze

  • 1 Bedek de kipfilets met huishoudfolie en sla ze plat met bijvoorbeeld een koekenpan. Knip of snijd de kipfilet in de juiste vorm (zie tips) en breng ze aan beide kanten op smaak met burritokruiden.
Stamp of knijp de cornflakes medium-fijn zodat je grove en fijnere stukjes cornflakes hebt. Breek het ei in een diep bord en verdeel de bloem en cornflakes ook over twee borden. Verwarm een koekenpan op het fornuis met daarin de bakboter.
  • 2 Wentel de kipfilets door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten royaal bedekt zijn met de flakes. Bak de kipfilets om en om aan op medium vuur tot ze gaar zijn. Bak in een andere, droge, koekenpan de plakjes spek aan beide kanten aan.
  • 3 Snijd de tomaat in plakjes. Haal de halve avocado uit de schil, prak het met een vork fijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de hamburger buns 5 minuutjes in de oven op 180ºC.
  • 4 Snijd de broodjes door en beleg ze als volgt: beleg het onderste broodje met ijsbergsla, verdeel een eetlepel Hellmann’s over de sla, leg de malse kipburgers er op, besmeer ruim met avocado, beleg met 2 plakjes gebakken ontbijtspek, leg er drie plakjes tomaat op, besmeer de hamburger bun met Hellmann’s en leg dit op de tomaat.