BYO (build you own) burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Er zijn duizenden hamburgervariaties – en daarom vinden wij hamburgers ideaal om je creativiteit eens goed op los te laten. We hebben geprobeerd om deze burger verantwoord te houden met opties als radijs, avocado en een salade van alfalfa en jonge biet. Oh ja, en onze specialiteit: de heerlijk romige pepersaus.

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 50 gram bacon in reepjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 dungesneden radijsjes
  • 1 dungesneden avocado
  • 25 gram alfalfa
  • jonge biet
  • 50 gram Hellmann's Real
  • 1 geroosterde rode peper zonder zaden
  • 2 ontvelde Roma tomaten
  • 50 ml olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • 1 We beginnen met de hamburgers zelf. In een kom mengen we het gehakt, zout, peper én de bacon. Denk er daarom aan dat hoe kleiner de plakjes bacon zijn, hoe kleiner ook de kans is dat de hamburgers tijdens het bakken uit elkaar vallen. Wil je extra voorzichtig zijn, bind het gehakt dan met behulp van een scharrelei.
  • 2 Kneed het hamburgermengsel met je handen totdat het stevig is. Kneed er vervolgens op een met meel bestrooide snijplank vier platte burgers van en grill ze dan op medium hoog vuur voor 4 minuten per zijde, of naar smaak.
  • 3 Terwijl je op de burgers wacht maken we de pepersaus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender, meng het en giet het in een kom. Zet de kom opzij en zet gelijk ook de andere ingrediënten klaar om de burgers mee te beleggen.
  • 4 Als de hamburgers klaar zijn, serveer ze dan met de broodjes, mayonaise, radijsjes, avocado, alfalfa, bietenkiemen en de pepersaus in losse schalen.
  • 5 Doe-het-zelf! Laat nu je gasten hun eigen favoriete burger bij elkaar klussen.