Brownies

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Ze zeggen dat de lijn tussen genialiteit en waanzin een dunne is. Je gelooft niet hóe fudgy deze brownies zullen worden met mayo – maar geloof ons maar, deze tip is niets minder dan visionair. Je zult nooit meer anders willen.

Ingrediënten

  • 140 gram pure chocola
  • 8 eetlepels Hellmann's Real
  • 40 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 55 gram walnoot
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  • 1 Verhit de oven voor op 180 °C (160 °C bij hete-lucht oven, stand 4 bij gasoven). Vet een vierkant of rechthoekig bakblik van circa 23 centimeter doorsnee lichtjes in en bedek de bodem en randen zorgvuldig met bakpapier.
  • 2 Zeef de bloem met het bakpoeder en de cacao. Plaats de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met heet water en laat zo de chocolade boven de waterdamp smelten, terwijl je af en toe roert (alternatief: doe de chocolade in een kom in de magnetron op medium vermogen en haal de kom er af en toe uit om te roeren totdat de chocolade gesmolten is).
  • 3 Klop de eieren in een grote kom met suiker en vanille extract tot het geheel iets verdikt. Klop dan het gesmolten chocolademengsel erdoorheen.
  • 4 Voeg het mengsel van bloem, bakpoeder en cacao toe en roer daarna ook de mayonaise en de fijngesneden walnoten erdoorheen. Giet het geheel in de bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35-45 minuten. Laat het blik eerst goed afkoelen voordat je de brownies vierkant snijdt.
  • 5 Daag je vrienden uit om het geheime ingrediënt te raden – tenminste, als je het op kunt brengen om een paar van deze lekkere brownies weg te geven…

          

Suggesties