Broodje Hamburger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Ik vond het een giga lekkere burger. Wel totaal moeilijk om op te eten, zoals het bij een echt goede burger hoort. De burger bevat veel verschillende smaken, maar ze passen allemaal heel goed bij elkaar. De alfalfa zorgt ervoor dat het geheel mooi fris blijft, mozzarella en pesto geeft ‘m een Italiaans tintje en Hellmann’s zorgt ervoor dat het een lekkere smeuïge burger wordt.” (Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl)

Ingrediënten

  • 1 broodje
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 hamburger
  • 1 handjevol veldsla
  • 65 g mozzarella (ca. 1/2 bol)
  • 3 plakjes tomaat
  • 1 el Hellmann's Real
  • 15 g alfalfa

Bereidingswijze

  • 1 Kneed van het pizzadeeg twee kleine bolletjes. Rol die plat en bak ze af in de oven in 15 minuten op 180C. Hou ze in de gaten tot ze mooi bruin zijn. Je kunt ook gewoon brood gebruiken, een pitabroodje bijvoorbeeld.
  • 2 Maak zelf pesto door de pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer of heel fijn te hakken.
  • 3 Bak de hamburger; beide kanten zo’n 3-­4 minuutjes.
  • 4 Begin met een broodje, doe daarop wat veldsla, mozzarella en tomatenschijfjes.
  • 5 Daarop leg je de burger met een beetje pesto en een eetlepel Hellmann’s. Dit is onmisbaar, want anders wordt je burger te droog; saus is een must voor een lekkere burger en Hellmann’s is heel mooi romig en smaakvol.
  • 6 Doe een dikke pluk alfalfa bovenop de burger en leg het andere broodje erop. Zet de burger vast met een prikkertje en klaar ben je. Eet smakelijk!

          

Suggesties