Broodje hamburger met spek, tomaten, ui en avocado

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Overheerlijke hamburger van rundergehakt met spek, tomaten, rode ui, avocado en natuurlijk Hellmann's mayonaise. Vervang de bacon eens voor een schijfje ananas en maak een heerlijke Hawaïburger.

Ingrediënten

  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 el Hellmann's Real
  • 30 gram magere spek (in 4 plakjes)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten, in plakken

Bereidingswijze

  • 1 Doe het <b>rundergehakt</b> in een middelgrote kom en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel daarna het <b>gehakt</b> in 4 gelijke gehaktballen en breng deze in de vorm van een <b>hamburger</b> met je handpalmen.
  • 2 Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd het in blokjes van gelijke grootte en doe ze in een klein bakje.
  • 3 Pers de limoen uit. Voeg het sap van de limoen en de <b>Hellmann's Mayonaise</b> aan de avocado toe en breng het op smaak met peper.
  • 4 Verwarm een (<b>grill</b>)pan en bak de burgers 3 tot 4 minuten aan elke kant. Leg de hamburgers vervolgens op een bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de <b>spek</b> en de rode ui gedurende 1 minuut.
  • 5 Leg de <b>hamburgers</b> op de <b>hamburgerbroodjes</b> en bestrijk met de avocadomix. Verdeel het <b>spek</b> en de tomaat erover en is je burger klaar om te serveren.