Broccoli Fetaburgers

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze heerlijke broccoli-fetaburger bevat veel groenten. Makkelijk uit de hand te eten en heerlijk van smaak.

Ingrediënten

  • 1 halve broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve rode ui
  • 1 ei
  • 100 gram fetablokjes
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 100 gram bloem
  • 3 handen verse munt
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 2 handen veldsla
  • 3 harde broodjes
  • olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 Snijd roosjes van de broccoli en maal ze fijn in een keukenmachine. Snijd de knoflook en ui grof.
  • 2 Voeg de knoflook, ui, het ei, de feta, Parmezaanse kaas, bloem en 1 hand munt toe aan de broccoli. Maal kort tot een egale substantie. Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
  • 3 Strooi wat bloem op het aanrecht. Vorm nu burgers van het mengsel. De burgers zullen nog wat nat zijn, maar dat is geen probleem. Je kunt de vorm nog wat aanpassen als je ze in de pan hebt gelegd. Bak de burgers op middelhoogvuur in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin.
  • 4 Maak ondertussen de dressing. Snijd allereerst twee handen munt heel fijn. Meng de yoghurt met Hellmann’s en voeg hieraan de munt toe. Voeg vervolgens de citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper
  • 5 Snijd de broodjes open en beleg met wat sla. Leg hierop een burger en maak af met de dressing. Enjoy!

          

Suggesties