BLT sandwich met katenspek en speltbrood

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze simpele BLT sandwich met katenspek en speltbrood is niet alleen heel lekker als lunch maar ook als hartig hapje bij een high-tea. Makkelijk en lekker om zelf te maken!
  • 500 gram speltbrood
  • 3 tomaten
  • 1/2 ijsbergsla
  • 2 bosuien
  • 4 eetlepels Hellmann's Light
  • 12 plakken katenspek (120 gram)

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

504kcal

Energy (kJ)

2116kJ

Protein (g)

17.0g

Carbohydrate incl. fibre (g)

73.1g

Carbohydrate excl. fibre (g)

65.3g

Sugar (g)

6.0g

Fibre (g)

7.7g

Fat (g)

18.3g

Saturated fat (g)

5.4g

Unsaturated fat (g)

7.2g

Monounsaturated fat (g)

5.5g

Polyunsaturated fat (g)

1.7g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

3mg

Sodium (mg)

785mg

Salt (g)

1.96g

Vitamin A (IU)

396IU

Vitamin C (mg)

15.8mg

Calcium (mg)

30mg

Iron (mg)

0.90mg

Potassium (mg)

408mg

  • 1 Snijd het <b>brood</b> in 8 plakken van ongeveer een cm dik, snijd de <b>tomaten</b> in plakjes, de bosui in dunne ringetjes en de <b>ijsbergsla</b> fijn. <b>Grill</b> de plakken <b>brood</b> in een <b>grillpan</b> op beide zijden of rooster de plakken in een <b>broodrooster</b>. Bak de plakken <b>katenspek</b> zonder vet in een koekenpan.
  • 2 Besmeer de <b>geroosterde</b> plakken <b>brood</b> aan een zijde met de Hellmann's Light. Beleg vervolgens de helft van plakken met <b>tomaat</b>, de <b>spek</b> en <b>ijsbergsla</b>. Strooi als laatste de bosui over de ijsbergsla en leg de andere plakken <b>brood</b> hier bovenop. Serveer direct.