Barbecuesalade kip en chorizo

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Heerlijke salade voor bij de barbecue met kip, chorizo, rucola, cherrytomaten en een dressing van Hellmann's mayonaise en witte wijnazijn.
  • 250 g kipfilet
  • 100 ml ketjap marinade
  • 40 g chorizo
  • 70 g rucola
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 4 el dragon, fijngesneden
  • 4 el Hellmann's Real
  • extra nodig: barbecuespiesen of extra lange satéstokjes geweekt in water

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

194kcal

Energy (kJ)

816kJ

Protein (g)

18.7g

Carbohydrate incl. fibre (g)

12.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

10.8g

Sugar (g)

7.7g

Fibre (g)

1.7g

Fat (g)

8.5g

Saturated fat (g)

2.0g

Unsaturated fat (g)

3.9g

Monounsaturated fat (g)

2.9g

Polyunsaturated fat (g)

1.0g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

50mg

Sodium (mg)

1456mg

Salt (g)

3.64g

Vitamin A (IU)

202IU

Vitamin C (mg)

16.4mg

Calcium (mg)

91mg

Iron (mg)

2.39mg

Potassium (mg)

613mg

  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze gedurende 30 minuten in de kant-en-klare ketjap marinade.
  • 2 Verwarm de barbecue of grill. Snijd de chorizo in plakjes. Rijg de gemarineerde kip en chorizo plakjes op een <b>spies</b> en barbecue of grill deze totdat het gaar is.
  • 3 Maak intussen de salade van rucola en de cherrytomaten. Mix de olijfolie, de witte wijnazijn, de knoflook, de dragon en de Hellmann's mayonaise. Schenk dit vervolgens over de salade. Haal de kip en de chorizo van de spies af en schep ze door de salade. Serveer direct.
Serveer de barbecuesalade met kip en chorizo met stokbrood of Turks brood.