Bacon burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
“Burgers, ik houd ervan. Van alle burgerrecepten die ik op OMF heb gedeeld is mijn favoriete burger allertijden: de Baconburger. Een heerlijk dikke en gekruide rundvleesburger met crispy bacon, kaas en Hellmann’s.” (Ohmyfoodness.nl)

Ingrediënten

  • 100 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl pittige mosterd
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 hamburgerbroodje
  • 1 plakje cheddar kaas
  • 2 plakjes tomaat
  • 1 el Hellmann's Real
  • 0.5 el Calvé Ketchup

Bereidingswijze

  • 1 Doe het gehakt in een kom en doe hier de paneermeel, knoflookpoeder, oregano, basilicum en de pittige mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Kneed het gehakt goed door en vorm er een burger van.
  • 3 Verhit een koekenpan zonder vet op het vuur en bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat de spek uitlekken op een stukje keukenrol.
  • 4 Snijd de ui in halve ringen en bak deze in het overgebleven spek-vet zacht en lichtbruin.
  • 5 Stoom het hamburgerbroodje een paar seconden in de magnetron zodat het broodje lekker zacht wordt.
  • 6 Bak de hamburger in een klein beetje olie aan weerszijden goudbruin. Leg vlak voor het einde van de baktijd het plakje cheddar op de bovenkant van de burger.
  • 7 Snijd het hamburgerbroodje doormidden en leg de hamburger met cheddar op de onderste helft. Leg hier de twee plakjes tomaat, de knapperige bacon en de gebakken uitjes bovenop.
  • 8 Smeer het kapje van het hamburgerbroodje rijkelijk in met Hellmann’s en de ketchup. Leg het kapje vervolgens weer op het broodje en houdt de burger eventueel bij elkaar met behulp van een satéprikker.