Bacon Cheese Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Ga je voor die hamburger, dan kun je er net zo goed gelijk kaas bij doen. En ga je voor een cheeseburger, waarom dan ook geen bacon? En ga je voor de lekkerste burger ooit, ga er dan helemaal voor met de lekkerste ketchup en mayonaise van Hellmann’s.
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 stukjes bacon
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1 ei
  • 1 in plakjes gesneden tomaat
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 15 gram suiker
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 hamburgerbroodjes
  • zout (optioneel)
  • peper

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

834kcal

Energy (kJ)

3473kJ

Protein (g)

43.7g

Carbohydrate incl. fibre (g)

40.4g

Carbohydrate excl. fibre (g)

37.4g

Sugar (g)

15.0g

Fibre (g)

3.0g

Fat (g)

55.5g

Saturated fat (g)

20.5g

Unsaturated fat (g)

30.7g

Monounsaturated fat (g)

17.1g

Polyunsaturated fat (g)

3.6g

Trans fat (g)

1.0g

Cholesterol (mg)

226mg

Sodium (mg)

1356mg

Salt (g)

3.40g

Vitamin A (IU)

12IU

Vitamin C (mg)

22.7mg

Calcium (mg)

330mg

Iron (mg)

5.40mg

Potassium (mg)

815mg

  • 1 Meng het rundvlees en het ei met je handen in een grote kom. Doe er een snufje zout en peper bij en kneed er twee grote, platte hamburgers van.
  • 2 Plaats de hamburgers op middelhoog vuur – op de grill of in de pan – en bak ze voor acht tot tien minuten terwijl je de burgers regelmatig keert. Na de laatste wenteling doe je de kaas op de burgers en laat je de kaas op laag vuur smelten.
  • 3 Bak in een andere pan het spek op middelhoog vuur totdat het lekker knapperig geworden is.
  • 4 Snijd de ui in dunne, platte plakjes. Smeer Hellmann’s mayonaise op de broodjes; boven- en onderkant. Leg de plakjes ui op de onderste helft van de broodjes en leg de hamburgers met gesmolten kaas daarop. Op de hamburger leg je vervolgens het spek en de plakjes tomaat. Doe er tenslotte Hellmann’s ketchup op naar smaak en dan mag de bovenste helft van het broodje erop.
  • 5 En dan: genieten!