Avocado Salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
De ideale snelle lunch op een doordeweekse dag. Dat vraagt om een groen recept. De gezonde ingrediënten van deze avocadosalade vallen licht op de maag zodat je ook na de lunch alert blijft!
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 160 gram waterkers
  • handjevol gehakte koriander
  • 3 gesneden lente-uien
  • 100 gram gehalveerde cherrytomaatjes
  • 2 gesneden rode pepers
  • 2 gesneden avocado's
  • 60 gram verkruimelde fetakaas
  • 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten
  • 10 gescheurde basilicumblaadjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

273kcal

Energy (kJ)

1130kJ

Protein (g)

5.5g

Carbohydrate incl. fibre (g)

11.7g

Carbohydrate excl. fibre (g)

6.9g

Sugar (g)

5.9g

Fibre (g)

4.8g

Fat (g)

23.7g

Saturated fat (g)

4.4g

Unsaturated fat (g)

17.7g

Monounsaturated fat (g)

11.1g

Polyunsaturated fat (g)

1.6g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

17mg

Sodium (mg)

236mg

Salt (g)

0.59g

Vitamin A (IU)

1688IU

Vitamin C (mg)

66.4mg

Calcium (mg)

148mg

Iron (mg)

1.12mg

Potassium (mg)

644mg

  • 1 Voor een lekker pikante dressing meng je Hellmann’s Real mayonaise en balsamico. Zet dit opzij.
  • 2 Meng de waterkers, koriander, lente-ui, cherrytomaten en rode chilipepers in een grote kom. Voeg de dressing toe, roer deze goed om en verdeel de salade over de borden.
  • 3 Verdeel vervolgens ook de gesneden avocado, fetakaas, pompoenpitten en basilicumbladeren over de borden en dien op.

Suggesties