Alfredo's garnalen pasta

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Het was gedurende de jaren twintig in Rome toen Alfredo di Lelio dit beroemde pastagerecht voor het eerst maakte. Door er garnalen aan het Italiaanse recept toe te voegen, brengen we Italië en haar liefde voor zeevruchten bij jou thuis aan tafel. We denken dat de beste man dit vast zou goedkeuren!
  • 300 gram tijgergarnalen
  • 3 eetlepels Hellmann's Light
  • 300 gram tagliatelle
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gekneusd teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

415kcal

Energy (kJ)

1730kJ

Protein (g)

14.4g

Carbohydrate incl. fibre (g)

59.3g

Carbohydrate excl. fibre (g)

57.3g

Sugar (g)

5.1g

Fibre (g)

1.9g

Fat (g)

13.8g

Saturated fat (g)

3.8g

Unsaturated fat (g)

9.0g

Monounsaturated fat (g)

5.7g

Polyunsaturated fat (g)

0.6g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

12mg

Sodium (mg)

194mg

Salt (g)

0.48g

Vitamin A (IU)

40IU

Vitamin C (mg)

1.1mg

Calcium (mg)

147mg

Iron (mg)

0.15mg

Potassium (mg)

80mg

  • 1 Kook de pasta volgens de verpakkingsinstructies en giet het af.
  • 2 Verhit intussen de olie in een pan en sauteer de garnalen.
  • 3 Meng de mayonaise, knoflook, kaas en melk in een kom; dit is Alfredo’s saus.
  • 4 Doof het vuur onder de pan met gesauteerde garnalen, voeg Alfredo’s saus toe en roer het even goed door. De resterende hitte van de pan bindt de saus zonder de kaas te verbranden of aan de pan te laten kleven.
  • 5 Meng de saus en de pasta en serveer met een garnering van peterselie.
  • 6 Tenslotte brengen we een toast uit aan Signore di Lelio!