Deze ‘the Classic' Burger stamt uit de tijd dat een broodje hamburger nog gewoon bestond uit rundvlees, tomaat, ui, augurk, ketchup en/of mayonnaise.
Ingrediënten
600 g rundergehakt
50 g fijngehakte bacon
zout zwarte peper
1 gesneden tomaat
1 gesneden rode ui
1 gesneden augurk
15 g Hellmann's Real
4 hamburgerbroodjes
Methode
1
Meng het gehakt in een kom met zout, peper en eventueel bacon. Onthoud voor de bacon dat hoe kleiner de stukjes zijn, hoe kleiner ook de kans is dat de burger tijdens het bakken uit elkaar valt. Wil je het zekere voor het onzeker nemen, bind het mengsel dan met behulp van een scharrelei.
2
Blijf het gehakt kneden tot het stevig aanvoelt. Strooi vervolgens een dun laagje meel op het aanrecht, verdeel het gehakt in vier stukken en kneed er platte burgers van. Grill of bak de burgers op middelhoog vuur, ongeveer 4 minuten per kant of naar smaak.
3
Nu is het tijd om je broodje te bouwen.Leg alles op elkaar en maak er een mooie burger van.