'The Classic' Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
We verlangen allemaal weleens terug naar vroeger. Toen Leontine nog schitterde in het Rad van Fortuin. Toen Nederland het EK nog eens won. En toen een broodje hamburger nog gewoon bestond uit een broodje rundvlees, tomaat, ui, augurk, ketchup en/of mayonaise – en verder niets.
  • 600 gram rundergehakt
  • 50 gram fijngehakte bacon
  • zout zwarte peper
  • 1 gesneden tomaat
  • 1 gesneden rode ui
  • 1 gesneden augurk
  • 15 gram Hellmann's Real

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

1737kcal

Energy (kJ)

7235kJ

Protein (g)

122.2g

Carbohydrate incl. fibre (g)

19.7g

Carbohydrate excl. fibre (g)

14.0g

Sugar (g)

9.7g

Fibre (g)

5.8g

Fat (g)

131.3g

Saturated fat (g)

49.7g

Unsaturated fat (g)

58.4g

Monounsaturated fat (g)

52.5g

Polyunsaturated fat (g)

5.9g

Trans fat (g)

3.2g

Cholesterol (mg)

358mg

Sodium (mg)

1656mg

Salt (g)

4.14g

Vitamin A (IU)

142IU

Vitamin C (mg)

72.6mg

Calcium (mg)

115mg

Iron (mg)

13.03mg

Potassium (mg)

2462mg

  • 1 We beginnen met de burgers. Meng het gehakt in een kom met zout, peper en eventueel bacon. Onthoud voor de bacon dat hoe kleiner de stukjes zijn, hoe kleiner ook de kans is dat de burger tijdens het bakken uit elkaar valt. Wil je het zekere voor het onzeker nemen, bind het mengsel dan met behulp van een scharrelei.
  • 2 Blijf het gehakt kneden tot het stevig aanvoelt. Strooi vervolgens een dun laagje meel op het aanrecht, verdeel het gehakt in vier stukken en kneed er platte burgers van. Grill of bak de burgers op middelhoog vuur, ongeveer 4 minuten per kant of naar smaak.
  • 3 Nu is het tijd om je broodje te bouwen. Neem de overige ingrediënten en maak hem precies als in je fijnste herinnering.