'The Classic' Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
We verlangen allemaal weleens terug naar vroeger. Toen Leontine nog schitterde in het Rad van Fortuin. Toen Nederland het EK nog eens won. En toen een broodje hamburger nog gewoon bestond uit een broodje rundvlees, tomaat, ui, augurk, ketchup en/of mayonaise – en verder niets.
  • 600 gram rundergehakt
  • 50 gram fijngehakte bacon
  • zout zwarte peper
  • 1 gesneden tomaat
  • 1 gesneden rode ui
  • 1 gesneden augurk
  • 15 gram Hellmann's Real
  • 4 hamburgerbroodjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

565kcal

Energy (kJ)

2356kJ

Protein (g)

35.2g

Carbohydrate incl. fibre (g)

28.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

26.1g

Sugar (g)

5.4g

Fibre (g)

2.4g

Fat (g)

34.6g

Saturated fat (g)

12.9g

Unsaturated fat (g)

18.5g

Monounsaturated fat (g)

13.6g

Polyunsaturated fat (g)

2.2g

Trans fat (g)

0.8g

Cholesterol (mg)

89mg

Sodium (mg)

649mg

Salt (g)

1.62g

Vitamin A (IU)

36IU

Vitamin C (mg)

18.8mg

Calcium (mg)

110mg

Iron (mg)

4.87mg

Potassium (mg)

675mg

  • 1 We beginnen met de burgers. Meng het gehakt in een kom met zout, peper en eventueel bacon. Onthoud voor de bacon dat hoe kleiner de stukjes zijn, hoe kleiner ook de kans is dat de burger tijdens het bakken uit elkaar valt. Wil je het zekere voor het onzeker nemen, bind het mengsel dan met behulp van een scharrelei.
  • 2 Blijf het gehakt kneden tot het stevig aanvoelt. Strooi vervolgens een dun laagje meel op het aanrecht, verdeel het gehakt in vier stukken en kneed er platte burgers van. Grill of bak de burgers op middelhoog vuur, ongeveer 4 minuten per kant of naar smaak.
  • 3 Nu is het tijd om je broodje te bouwen.Leg alles op elkaar en maak er een mooie burger van

Suggesties