The Veggie Potato Burger

The Veggie Potato Burger

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

20 mins 

SERVES

2  PEOPLE
The Veggie potato burger, een lekkere burger met courgette, paprika, asperges en tomaten afgetopt met heerlijke zoete walnoten en romige Hellmann’s.

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappels
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • peper
  • 30 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 rode of gele paprika
  • 100 g champignons
  • 100 g groene asperges
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 30 g bruine suiker
  • 50 g walnoten
  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 broodjes

METHODE

  1. Schil en was de aardappelen, rasp de aardappelen met een grove rasp. Doe de geraspte aardappelen in een kom met ei, bloem, zout en peper. Meng alles door elkaar en vorm van het mengsel burgers.

  2. Maak de groenten schoon. Snijd de courgette in langwerpige plakken, de paprika's in repen, de champignons in dikke plakken, halveer de asperges en snijd de tomaten in partjes.

  3. Doe de courgette, paprika, champignons, asperges en tomaten in een ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie. Bak de groenten in de oven op 150 °C gedurende ongeveer 30 minuten totdat ze gaar zijn.

  4. Bak de aardappelburgers met margarine of olie in de pan tot ze goudbruin zijn.

  5. Laat de bruine suiker karamelliseren in een pan, voeg de gehakte walnoten toe en laat het geheel afkoelen.

  6. Snijd het broodje open en bestrijk de onderste- en bovenste helft van het broodje met Hellmann's. Leg de aardappelburger en de groenten op het broodje en strooi de walnoten eroverheen. Serveer direct. Eet smakelijk!