Skip to content

DUURZAAMHEID, EEN PRIORITEIT VOOR HELLMANN’S

Taste matter

Hellmann’s wijdt zich al lange tijd toe aan duurzaamheid en verantwoordelijk ondernemen. Voor ons zijn goede producten niet enkel smaakvol maar dragen ze ook bij aan een verantwoorde voeding, op een milieuvriendelijke manier. Daarom maken we enkel gebruik van kwalitatieve ingrediënten zoals vrije-uitloop eieren en zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de impact van onze producten op het milieu te reduceren.

Top producten bereid met eenvoudige ingrediënten

Bij Hellmann’s zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze producten nog smaakvoller en verantwoorder te maken.

Eieren

Al de eieren in onze producten zijn vrije-uitloop eieren.

Zout

We hebben ons toegewijd om het zoutgehalte in onze producten te verlagen tot een verantwoord niveau. De nieuwe Hellmann’s Light Mayonaise bevat 30% minder zout dan voordien. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het zoutgehalte verder te reduceren zonder de geweldige Hellmann’s smaak te veranderen.

Bereid met eenvoudige en echte ingrediënten

Hellmann’s Real wordt bereid met vrije-uitloop eieren, olie en azijn en is een goede bron van Omega 3. Wij zijn open over de ingrediënten waarmee onze producten bereid zijn en communiceren deze informatie op onze verpakkingen en de website.

*Ingrediënten van duurzame afkomst en vermindering van onze impact op het milieu*

Goede producten zijn niet alleen smaakvol maar zijn ook op een verantwoorde manier en met goede ingrediënten bereid. We doen ons uiterste best om onze positieve bijdrage aan het milieu te verhogen. Daarom zijn onze ingrediënten zoveel mogelijk afkomstig van duurzame bronnen en proberen we de impact van onze producten op het milieu te reduceren.

Oliën

We gebruiken momenteel al een significante hoeveelheid gecertificeerde duurzame oliën om onze producten te bereiden en willen dit nog verder verhogen. Ons doel is om in 2020 100% van de koolzaadolie uit duurzame bronnen te halen.

Real taste, less waste

Hellmann’s staat voor vers en smaakvol eten waarbij het gebruik van verantwoorde ingrediënten centraal staat. Wij geloven er in dat u bij onze producten échte smaak ervaart en daarbij zo min mogelijk afval bewaart.

Het is onze voornaamste prioriteit om ons verpakkingsafval te reduceren. Daarbij hebben we de volgende concrete doelen opgesteld:

  • In 2025 is 100% van onze plastic verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar.
  • In 2025 is 25% van onze plastic verpakkingen afkomstig van gerecycled plastic.

Voor Hellmann’s betekent dit dat onze plastic flessen zo snel mogelijk 100% recyclebaar zullen zijn, en direct over zullen gaan naar gerecycled plastic.

Daarnaast werken we samen met start-up Ioniqa Technologies en PET-producent Indorama Ventures aan de ontwikkeling van een revolutionaire technologie. Eén die de plasticketen circulair zal maken en ons zal helpen om ons plastic afval in de toekomst nog verder te reduceren.

Dit is het begin van Hellmann’s weg naar het reduceren van het plastic afval van onze producten. U kunt ons ook helpen de wereld van afval te ontzien door simpelweg uw flessen te legen en te recyclen!

 GERELATEERDE ARTIKELEN